Bandtransport

Transportband_01In de voeding-verwerkende industrie is bandtransport is natuurlijk en veel toegepaste manier van transporteren. FoodeQ onderscheidt zich door de constructie van de band zeer hygiënisch te ontwerpen zodat de eigenschappen van de complete transporteur voldoen aan de steeds strenger wordende vereisten met betrekking tot voedselveiligheid en hygiëne. Eén van de belangrijkste eigenschappen is de uitgekiende constructie van de band die ervoor zorgt dat de gehele bandtransporteur eenvoudig te reinigen is.

Verschillende uitvoeringen

Het frame is een open constructie en kan daarnaast naar wens van de klant worden aangepast zodat de hygiëne-principes van de klant of behorende bij het te transporteren product worden toegepast. De constructie kan onder meer worden voorzien van een snelspan-systeem om de band snel te kunnen spannen en ontspannen rond het bandframe. Daarnaast is de toegepaste band zelf natuurlijk een belangrijke producteigenschap.

Bandtypen

De transportbanden die ontwikkeld worden door FoodeQ worden geproduceerd in verschillende standaarden en typen. Echter, omdat deze transportbanden voornamelijk klant-specifiek worden ontworpen voor de voedingsmiddelenindustrie , voldoen deze transportbanden aan verschillende kwaliteitseigenschappen.

Duurzaamheid en inzetbaarheid staan natuurlijk in een hoog vaandel. Hieronder verstaan wij de hoge levensduur en de mogelijkheid om meerdere soorten producten te transporteren. Onze transportbanden worden gemaakt van niet-poreuze materiaalsoorten die ook aankoeken van productresten tegengaan. Ook zijn onze transportbanden geschikt om ingezet te worden om producten met verschillende temperatuurklassen te transporteren.

Ten slotte, erg belangrijk, de banden die wij toepassen zijn zeer eenvoudig te reinigen en in combinatie met het hygiënische ontwerp van het bandframe een uitstekende oplossing voor bandtransport in de voeding-verwerkende industrie.

Standaard banden zijn er in verschillende soorten en maten zoals o.a.:

Meer informatie

Neem contact op met onze afdeling verkoop voor meer informatie en bekijk enkelen van de transporteurs die FoodeQ heeft ontwikkeld en gebouwd, in de brochures hieronder of in de downloadpagina.

Brochures:


Transportband_1 Transportband_2 Opvoerband_1 Opvoerband_2