Doseren

doseren2.pngTriltechniek is een uitstekende oplossing voor het doseren van producten uit een opslag-hopper. Een belangrijk voordeel van triltechniek is dat het product niet zal beschadigen vanwege de vibraties.

Verschillende uitvoeringen van doseertrillers

Om de aanvoer van producten te doseren kan men twee verschillende systemen toepassen, namelijk start/stop doseren en het doseren met een gecontroleerde trilfrequentie. De meest eenvoudige manier is start/stop doseren, maar de meest geavanceerde manier is het continu automatisch aanpassen van de trilfrequentie en amplitude. Vanzelfsprekend hangt de toegepaste techniek volledig af van het type en specificaties van het product. FoodeQ kan vanuit deze specificaties beide systemen leveren.

Electromagnetisch aangedreven trillers

Als doseren met een gecontroleerde trilfrequentie is gewenst kunnen wij magnetisch-aangedreven triltransporteurs leveren. Deze trillers worden gebruikt om (continu) de transportsnelheid aan te kunnen passen en zijn voornamelijk ontwikkeld voor de toepassing in verpakkingslijnen. Een andere bekende toepassing is ten voor multiheadwegers. De trillers kunnen worden gebouwd met verschillende pneumatisch aangestuurde kleppen om productstromen te splitsen of om het uitvoerkanaal te kunnen aanpassen. De besturingskast van de magnetische aandrijving wordt natuurlijk meegeleverd en kan worden geplaatst en geïnstalleerd in de motorkamer of in een aparte elektrokast. Het systeem kan worden uitgevoerd met een constante amplitude-meetsysteem om de beweging van de triller te reguleren op basis van de invoerparameters. Daarnaast kan FoodeQ deze systemen voor het doseren of aanvoeren van producten in verschillende lengten en breedten leveren.

Functionele toepassing van doseertrillers

Doseertrillers kunnen worden gebruikt voor het doseren van de volgende (soorten) producten:

Doseren_pr

Neem contact op met onze afdeling verkoop voor meer informatie en bekijk enkelen van de transporteurs die FoodeQ heeft ontwikkeld, in de brochures hieronder of in de downloadpagina.

Terug

Brochures:


Doseer_triller_1 Doseer_triller_2 Doseer_triller_3 Doseer_triller_4