Diverse banden en trillers door heel Europa

In 2014 zijn al tal van triltransporteurs verkocht en succesvol geïnstalleerd in landen door heel Europa, maar ook bandtransporteurs
bleken een populaire afname. Alle typen, van zwanenhals- en trogbanden tot draadogenbanden zijn dit jaar de revue al gepasseerd.draadogenband

zwanenhalsband

  •  Metaaldetectorbanden: Detecteren metaaldeeltjes in een productstroom. De instortchute is voorzien van een pneumatische achterklep, die kan openen als de band het “besmette” product terugdraait.
  • Zwanenhalsbanden
  • Draadogenbandenmetaaldetectorband

 

Doseerlijn voor conserven (België)

doseer_lijn_belgieVoor het bufferen en doseren van conserven en het gedoseerd voeden van een pocket vuller, heeft FoodeQ voor een fabrikant in België een doseerlijn geleverd. Deze lijn bestaat uit een bufferband en twee magnetisch aangedreven trillers die elk nauwkeurig in te regelen zijn voor een optimale dosering van het product. De capaciteit van deze lijn varieert van 9 tot 15 t/u.

Kortstuksorteerders voor wortelen (Nederland)

kortstuksorteerderAan een grote verwerker van wortelen uit Nederland zijn in mei twee kortstuk sorteertrillers geleverd.
Deze triltransporteurs sorteren lengtes van gesneden wortelen en voorzien een optische sorteerder met de gesneden, korte stukken. De lange stukken worden afgevoerd naar een bandtransporteur, die deze lengtes verzamelt om nog eens te laten versnijden.
De trillers zijn beide in staat om 20 t/u aan versneden wortelen te verwerken.

Ontwaterings- en distributielijn voor friet (Frankrijk)

ontw_verdeel_lijn_frankrijkDeze lijn, bestaande uit twee triltransporteurs, voorziet in de behoefte om 32 t/u friet te ontwateren en te verdelen over een bandtransporteur en twee sliver removers.

De ontwateringstriller is voorzien van 3 uitneembare dekken en een verzameltrechter. Deze triller voert het afgevangen water uit het pomptransport af en voedt op zijn beurt de verdeeltriller met product.

De verdeeltriller is met zijn indrukwekkende lengte van 8 meter verantwoordelijk voor het gedoseerd voeden van een bandtransporteur en twee sliver removers.
De trilgoot is voorzien van 2 schuiven, waardoor de productstroom per spoor nauwkeurig te doseren is.
Deze trillers zijn in augustus geïnstalleerd en draaien 24/7.

 

FoodeQ op Interpom 2014

interpomOok dit jaar zal FoodeQ Engineering weer vertegenwoordigd zijn op de Interpom Primeurs in Kortrijk (BE).
Wij nodigen u hierbij graag uit voor een bezoek aan de beurs en onze stand 686. Voor gratis entreekaarten, stuur een mail naar info@foodeq.nl

Kom langs bij onze stand en wij brengen u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en de mogelijkheden die FoodeQ u te bieden heeft!

FoodeQ gaat verhuizen!

Zilverhoek 10 SteenbergenAchter de schermen is er al een tijdje aan gewerkt, maar nu gaat het echt gebeuren. FoodeQ Engineering verhuist alle activiteiten naar een nieuw bedrijfspand op het industrieterrein Reinierpolder I te Steenbergen.
Door de explosieve groei van de afgelopen jaren en de toekomstverwachtingen is er dringend behoefte aan een grotere bedrijfsruimte.

Het nieuwe adres is per 15 september a.s.:

Zilverhoek 10 (Ind. terrein Reinierpolder I)
4651 SP Steenbergen

FoodeQ Engineering is met dit pand zeer goed gefaciliteerd met een grote ontvangstruimte, uitgebreide testhal/werkplaats, spreekkamer, kleed/wasruimte en op de eerste verdieping een luxe kantoorfaciliteit met werkplekken voor onze ingenieurs.

Klaar voor de toekomst!

 

FoodeQ sponsort Lady Green van Squadron 64

Voor het tweede jaar op rij is FoodeQ Engineering sponsor van Squadron 64 uit Sprundel. Squadron 64 is actief in de tractorpulling en hun John Deere draagt de toepasselijke naam Lady Green.

Lady Green is een tractor die uitkomt in de hoogste divisie van de NTTO (Nederlandse Truck en Tractorpulling Organisatie) en daarnaast strijdt voor de Eurocup in de 3,5 ton Pro Stock klasse. Continue reading