Triltechniek

triltechniek(1)Triltechniek is een veel toegepaste en gewenste manier van producten transporteren binnen bedrijven in de voedingsmiddelenproductie. Triltechniek is namelijk een zeer hygiënische en onderhoudsarme manier van transporteren. Als Specialist op het gebied van triltechniek is ons productgamma erg breed. we bieden vele soorten triltransporteurs aan met, naast het verplaatsen van voedingsmiddelen, elk een speciaal doel.

Toepassing van triltransporteurs

Triltransporteurs kunnen natuurlijk worden ingezet voor enkel het transporteren van producten, maar de toegevoegde waarde van triltransporteurs of trillers is het feit dat transport kan worden gecombineerd met andere productbewerkingen. Hierbij is het een bijkomend voordeel dat het ontwerp van een triller naar wens van de eindgebruiker kan worden ontwikkeld zodat product-uitlijning afgestemd is op de overige machines in de productielijn.

Transporteren-NL Ontwateren-NL Zeven-NL Sorteren-NL Spreiden-NL Ontvetten-NL Doseren-NL Multi-Head voeden-NL

Aandrijving van de triltransporteur

De triltransporteurs worden aangedreven door onbalansmotoren of elektromagnetische motoren die als bijkomend voordeel hebben dat de energie van de trilbeweging gelijkmatig en evenredig over de gehele trilgoot of trilpan wordt verdeeld waardoor een triltransporteur uitstekend geschikt is om bepaalde specifieke productstromen en verspreiding van producten te creëren. Daarnaast zorgt de gelijkmatige verdeling van de energie voor minder productbeschadiging tijdens transport en is de triltransporteur erg onderhoudszuinig. Ten slotte is de transportsnelheid makkelijk regelbaar door de slag van de aandrijving aan te passen zodat de gewenste transportsnelheid wordt bereikt.

Functionele voordelen van triltechniek

Wij bij FoodeQ zijn overtuigd van de toegevoegde waarde en essentiële voordelen van triltransporteurs voor de voedingsmiddelenindustrie. Daarnaast kunnen triltransporteurs zeer gemakkelijk gecombineerd worden met andere productiemachines zoals (optische) sorteermachines, opslaghoppers, transportbanden enzovoorts, om op deze manier de effectiviteit en de waarde van de gehele productielijn én de individuele machines verhoogd zal worden. Tijdens engineering, productie en installatie van deze producten, zal FoodeQ zich voortdurend inzetten om een passende oplossing voor uw productielijn te bieden, geheel volgens uw wensen.

Download nu onze speciale brochure over triltechniek:


1