Stomen/blancheren Bandstomer/blancheur

FoodeQ bouwt bandstomers/blancheurs in alle soorten en maten, voor allerlei soorten producten,  exact volgens klant specifieke eisen en wensen waardoor het systeem naadloos ingepast kan worden in bestaande en nieuwe productielijnen. Onze bandstomers zijn bijzonder energie-effectief doordat de stoom dusdanig regelbaar is dat er geen overmaat gebruikt hoeft te worden. De hoeveelheid stoom is dus aanpasbaar aan de hoeveelheid te verwerken product. De geïsoleerde hefkap zorgt door het slimme ontwerp voor minimaal warmteverlies en maximale hygiëne. Het systeem heeft ook geen schoorsteen naar buiten, alle stoom wordt als condensaat afgevoerd.

De capaciteit bepaalt de afmetingen en snelheid van de band in combinatie met de hoeveelheid stoom. Alles is regelbaar zodat voor iedere variant te verwerken product de ideale condities te creëren zijn. Bandstomers kunnen worden gebruikt voor het blancheren/garen/hydratatie van groenten, fruit, aardappelen, pasta of peulvruchten.

De bandstomer bestaat uit een transportsysteem, een stoomsysteem en een besturingsunit. De te behandelen producten worden via de transportband doorgevoerd. De stoomdeken onder de kap zorgt ervoor dat het product volledig door stoom omringd wordt waardoor opwarming ontstaat en door de (hoge) temperatuur het product desinfecteert/pasteuriseert/steriliseert.

Specificaties
  • Bandbreedte: 500mm - 3000mm
  • Lengte: afhankelijk van capaciteit
  • Hefkap d.m.v. spindels t.b.v. goede toegankelijkheid
  • Aandrijving: middels motorreductor
  • Capaciteit: afhankelijk van product en breedte
  • Afwerking: gestraald
  • Materiaal: RVS 304/316

Meer weten?Wij helpen u graag